Det er svigt at bruge milliarder på en klimapolitik, som sikkert vil blive skrottet om nogle år, når atomkraft slår igennem for alvor

10.000 nye vindmøller i Nordsøen og 250 ved Bornholm er ødelæggende for havmiljøet og dræber fugle, fisk og andre havdyr. Det er forræderi (svigt) at ødelægge naturen!

18. maj 2022 var jeg i Esbjerg, som den dag kom på Europas landkort, da Mette F. og 4 andre statsoverhoveder fra Tyskland, Holland og Belgien samt EU’s formand Ursula von der Leyen indgik en Esbjerg klimaaftale om 10.000 nye havvindmøller i Nordsøen, som skulle levere strøm til ca. 230 mio. husstande i EU – når det altså blæser! Beslutningen blev fejret med middag på Hjerting Badehotel, og på Krogården i Nordby, Fanø fik TotalEnergies dagen efter en god middag, mens de 4 store vindmøller på Esbjerg havn stod bomstille. Mette F. tror måske at have imødekommet unge demonstrerendes: Handling Nu – men glemmer, at handling også skal virke. Vestkystens fiskere er ikke begejstrede, men målet helliger midlet, mener klimaminister Dan Jørgensen, for selvfølgelig vil det skade nogle, men vi gør det for klimaets skyld. Han vil løse biodiversitetskrisen sammen med klimakrisen, men ødelæggelse af naturen med vindmøller er til skade for begge.

Det tangerer til forræderi (svigt), når politikere ud fra egne holdninger og ideer ødelægger andres livsvilkår. Det danske landskabs natur og biodiversitet skamferes af flere tusinde vindmøller til gene for mange menneskers tilværelse med lavfrekvent støj. Deres huse bliver usælgelige, men det værste er, at menneskers livskvalitet forringes – og ustabil vind og sol kan ikke engang garantere forsyningssikkerhed uden massiv backup. Vi har gennem mange år støttet vindindustrien, som alligevel kun dækker ca. 10% af al vor energi. Det burde være klart for alle, at uden atomkraft kan den globale opvarmning ikke stoppes, men i Danmark har man forsømt at støtte forskning og udvikling med uddannelse af flere atomfysikere og andre, der kunne følge i Niels Bohrs fodspor.

Copenhagen Atomics og Seaborg Technologies er to danske grupper, der forsker og udvikler atomkraft, og jeg besøgte den 24. maj Copenhagen Atomics, hvor medarbejderne som logo på deres T-shirt har: Energy = Prosperity (Energi = Velstand), og uden billig, rigelig og sikker energi får man ikke velstand. Copenhagen Atomics vil allerede i år have den første testreaktor klar, og i 2025 kan den første reaktor starte, og i 2028 regner man med at sætte minireaktoren i produktion. Deres minireaktor vil kunne levere lige så megen energi, som en lille havvindmøllepark svarende til strøm til ca. 10.000 husstande til en pris af ca. 15 øre pr. kWh og vil kunne produceres på samlebånd med 1 minireaktor pr. dag. Pga. en dansk lov fra 1985 om ikke at have atomkraft i Danmark vil produktionen ske i udlandet. Der var dog i loven en tilføjelse: ‘med den nuværende teknologi’, og der er helt ny teknologi i den MSR thorium minireaktor waste burner, som Copenhagen Atomics udvikler. Den vil kunne genbruge gammelt atomaffald, som mange frygter.

Havde klimaministeren eller en af de andre klimaordførere i Folketinget været på besøg for at se den kommende verdenssensation? Nej, der er ingen interesse, nu man har besluttet at ødelægge Nordsøen og området ved Bornholm med 10.000 + 250 vindmøller og endnu flere landvindmøller. Er der overhovedet kobber nok til de kabler, der skal etableres, da kobber er ved at være en mangelvare? Jeg betragter det som landsforræderi (svigt af landet), at der bruges milliarder på en klimapolitik, som sikkert vil blive skrottet om nogle år, når atomkraft slår igennem for alvor.

Fysikeren Gérard Mourou (f. 1944 i Frankrig), University of Rochester fik Nobelprisen i fysik 2018 for sit arbejde med laser, der bla. skal nedsætte neutraliseringen af radioaktivt affald fra ca. en million år til 30 minutter (The Conversation). Gérard Mourou modtog Nobelprisen sammen med prof. Donna Strickland for deres arbejde med laserfysik. Sammen med Arthur Ashkin arbejdes der på at neutralisere atomaffald, og Mourou har især arbejdet med alternative energier og nuklear energi. Flere lande i Europa har atomkraft som deres primære energikilde (Frankrig 71%), og der kommer flere. Der er globalt ca. 250.000 tons atomaffald fra de atomkraftværker, der har eksisteret til i dag. Affaldet fylder en kasse på 30 x 30 x 30 m og skulle gerne genbruges eller neutraliseres. Tænk hvis Danmark forskede i det i stedet for udelukkende at satse på ustabil vind og sol.

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk, earthissue.com, DKA 30. maj 2022 


Udgivet

i

af

Tags: