Atomkraft er bedre end biomasse, der udleder mere CO2 end de danske køer!

Fremskridtspartiets stifter Mogens Glistrup (1926-2008) sagde i 1973 under den kolde krig, at det danske forsvar kunne erstattes af en automatisk telefonsvarer, der på russisk siger: Vi overgiver os. Det vakte opsigt bl.a. i USA, og i en TV udsendelse udnævnte man Danmark til at være Europas landsbytosse. Fremskridtspartiet fik i 1973 efter et jordskredsvalg 28 mandater i Folketinget og var det næststørste parti. Mogens Glistrup blev i 1983 dømt for skattesvig og kom 2 år i fængsel.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen agerer nu 50 år efter næsten modsat og går i spidsen for at hjælpe Ukraine med våben i kampen mod Rusland og ved oprustning leve op til NATO aftale. Imens minder Donald Trump, der håber på at blive præsident i USA med støtte fra en stor del af befolkningen, om Glistrup i sin propaganda for at gøre Amerika stort igen (Make America Great Again). Der kører retssager mod ham for bl.a. skattesvig, som han prøver at undgå med alle midler.

I begyndelsen af 2. verdenskrig ønskede USA med præsident Franklin D. Roosevelt i spidsen ikke at involvere USA, før det selv i dec. 1941 blev angrebet af Japan i Pearl Harbor, Hawaii. Så viste USA den mægtige kraft, som landet har. Krigen blev hurtigere afsluttet – til sidst med atombomben i 1945. I dag er verden utryg igen, og Europa bør opruste for bedre at kunne forsvare sig selv.

I sep. 2022 var der sabotage mod gasledningerne Nord Stream 1 og 2 nær Bornholm, hvor der blev fundet 4 lækagesteder, og selvom man havde sine formodninger, fandt man aldrig ud af, hvem der stod bag. Angreb kan ske igen og fx ramme havvindmøllernes lange kabelforbindelser til land. Det vil kræve overvågning 24/7 af vor infrastruktur og digitale installationer på sygehuse o.a.

Vi er blevet klogere på det tekniske område, men vi mennesker er stadig en blanding af godt og ondt, utilregnelige, hævngerrige og magtbegærlige. Det er tåbeligt at bruge kræfter og penge på krige i en tid, hvor alle lande bør beskæftige sig med at bekæmpe den globale opvarmning, der er til skade for alle. Hvis vi når the tipping point i den globale opvarmning, ved ingen, hvad der vil ske!

I dag bliver vi angrebet med andet end krudt og kugler. Københavns Lufthavn har været udsat for hackerangreb, og i 2021 var 50.000 Vestas vindmøller i fare for at lukke efter et cyberangreb, hvor hackerne forlangte løsepenge for at åbne igen. I en digital verden kan hackerangreb gøre stor skade. I fremtiden skal vi tænke på sikkerhed, ellers vil vor forsyningssikkerhed være i fare.

Forsyningssikkerhed af energi er vigtig, men det er forsyning af fødevarer også. Dansk landbrug skal pålægges en CO2 afgift for at være en klimasynder pga. gødning og køernes prutten og bøvsen. Alle levende væsener har et fordøjelsessystem, også mennesket og deres bedste ven hunden udleder metan og CO2, dog knap så meget. Vore køer udleder ca. 5 mio. t CO2 årligt, og til sammenligning udleder træ-biomasse til afbrænding 7-12 mio. t CO2, men efter EU regel regnes det for CO2 neutralt og er ikke med i klimaregnskabet, da man ‘tror’, der plantes tilsvarende mængde skov.

Vi er nødt til at importere en masse biomasse (træ fra verdens skove) til afbrænding for bl.a. fjernvarmesystemet, som før brugte kul og olie, fx importeres ca. 99% af Amagerværkets biomasse. Ca. 64% af den vedvarende energi kommer fra biomasse, og det er ikke bæredygtigt og langt værre end køers udledninger. Hvis Mette Frederiksen med et pennestrøg gør som med minkene og fjerner danske køer og grise – så bliver der heller ingen gylle til biogas, som politikerne også satser på.

Vindmøller og solceller breder sig i landskabet til skade for biodiversitet, der ikke trives på varme solceller eller i roterende møllevinger. Uafhængighed af Rusland og forsyningssikkerhed kan også bedre opnås med atomkraft, der 1. ikke bruger store arealer, 2. kan bruge eksisterende elnet, 3. små modulære reaktorer (SMR) kan placeres overalt, selv under jorden, 4. lettere at forsvare mod terror, 5. bliver billigere og til rådighed 24/7. Atomkraft vil passe fint i EU’s naturgenopretningsprogram med plads til skove og naturområder, hvor heste og køer frit kan gå omkring og bøvse og prutte.

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk, earthissue.com, DKA 1. marts 2024


Udgivet

i

af

Tags: